RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Новинський зробив заяву з приводу ухвалення Радою закону про церкву

Народний депутат від "Опозиційного блоку" Вадим Новінський прокоментував прийняття Радою 17 січня закону про перехід релігійних громад до ПЦУ.

"Вчора, з грубими порушеннями закону про Регламент і за допомогою масового «кнопкодавства» Верховна Рада проголосувала за так званий "антицерковний" закон №4128-д, який дискримінує і порушує права більшості конфесій і релігійних організацій України та в першу чергу єдиної канонічної Української Православної церкви на чолі з Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм", - сказав нардеп в ефірі телеканалу "Україна".

На його думку, цей законопроект писався під диктовку з адміністрації президента.

"Єдина причина його появи - це на догоду президентської виборчої кампанії, під тиском правоохоронців і місцевої влади забезпечити масовий перехід парафій канонічної Української Православної Церкви в штучно створену ПЦУ.

Ми з колегами по фракції Опозиційного Блоку зареєстрували постанову про скасування результатів голосування за цей законопроект і вимагаємо від головуючого переголосувати його з дотриманням законних процедур. Також ми підготували відповідне подання до Конституційного Суду про порушення Конституції під час голосування законопроекту 4128-д і законопроекту 5309 про, фактично, насильницьке перейменування УПЦ", - заявив Новинський.