RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Через непрозорість ринку лотерей Україна щорічно втрачає мільярди гривень - Ложенко

Украіна може щорічно отримувати з лотерей 5-6 мільярдів гривень, однак цього не відбувається через непрофесійне ставлення чиновників до регулювання ринку і встановлення на ньому прозорих правил гри.

Таку думку в інтерв'ю телеканалу "Еспресо.TV" висловив президент оператора державних лотерей "М.С.Л." Георгій Ложенко.

"У 2014 році ми робили розрахунки потенціалу (лотерейного) ринку і пропонували їх Мінфіну. У нас виходило, якщо брати 2014 рік, як стартовий, що до 2016 року можна було вийти на 5-6 млрд надходжень до бюджету від трьох операторів. Це якщо б ним (Мінфіном - "Апостроф") були створені нормальні легальні умови роботи, і якби була прийнята нормальна система оподаткування, тому що сьогодні прийнята така система, яка загнали бізнес в тінь ", - зазначив президент "М.С.Л.".

Багато в чому на довіру до лотерей з боку громадян, а значить і на прибутковість лотереї, і на обсяги надходжень бюджет, за словами Ложенка, впливає прозорість ринку, яка з вини держави сьогодні повністю відсутня.

"Скільки ми закликали до того, що ринок повинен бути прозорий з точки зору грошей, що гроші повинні проходити через якісь ваги, які б вимірювали: скільки грошей взяли у людей, скільки взяв оператор і скільки він де-факто отримав після виплати виграшів. Тоді б було зрозуміло, скільки податків він заплатив, і чи чесно це зробив. Система повинна бути повністю прозорою, як це існує в усьому розвинутому світі", - підкреслив президент "М.С.Л."

За словами Ложенка, впровадження подібної прозорої системи - це обов'язок уряду, проте він котрий рік закриває на цю проблему очі.

"Уряд не переймається цією проблемою, він не прагне до того, щоб цей ринок був прозорим", - підкреслив Ложенко.