RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

В "Народному фронті" прокоментували призначення дати інавгурації президента

Народні депутати підтримали постанову №10272 про призначення інавгурації новообраного президента на 20 травня 315 голосами "за".

Безпосередньо перед голосуванням керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак заявив, що політсила не голосуватиме за проекти про призначення інавгурації в День пам'яті жертв політичних репресій 19 травня, передає прес-служба "Народного фронту".

"Народний фронт" у черговий раз заявляє, що рішення про інавгурацію 19 травня помилково. Нам складно зрозуміти, чим це зумовлено бажання провести торжество в День пам'яті жертв політичних репресій. Ми згадуємо в цей день про всіх українців, загиблих від рук окупаційного більшовицького московського режиму. Щорічно в цей день всі ми підтверджуємо їм свою повагу", - сказав він.

Максим Бурбак зазначив, що фракція підтримає будь-яку іншу найближчу дату інавгурації.

"Ми за те, щоб Володимир Зеленський швидше приступив до виконання своїх обов'язків, але проти того, щоб його інавгурація починалася в день національного трауру", - додав він.

Керівник фракції також зазначив, що після інавгурації президент, парламент і уряд повинні спільно працювати і продовжувати курс реформування країни.