RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Климович, Смешко, Євдокимов - нардеп-комбат закликав Зеленського призначати фахівців в силовий блок

Народний депутат Артем Вітко назвав імена відомої слідчої Галини Климович, екс-глави СБУ Ігоря Смешка і генерал-полковника Володимира Євдокимова в якості претендентів для Володимира Зеленського при призначеннях в силовий блок.

З такою заявою депутат виступив у Верховній Раді, передає "День".

"Днями минає 5 років з моменту створення добровольчого батальйону Луганськ 1. Мені, військовому в четвертому поколінні, випала відповідальність очолити цей добробат з перших днів. Під моїм керівництвом з травня по листопад 2014 не загинув жоден, я підкреслюю жоден солдат батальйону, який я очолював. і для мене як для офіцера було найголовніше: професійно виконати бойове завдання і зберегти життя солдатів", - нагадав Вітко.

Він зазначив, що Україна мала десятки нізькопрофесійних рішень, які привели до загибелі солдатів, як приклад він навів збивання Іл-76 в Луганському аеропорту. За словами комбата, такі рішення віддавалися окремими генералами, і завдяки їм, ворог продовжував окупувати нашу землю.

Вітко звернувся до новообраного Верховного головнокомандувача Збройних сил України Володимира Зеленського щодо майбутніх кадрових призначень.

"Шановний Володимире Олександровичу! Ви отримали колосальну довіру наших громадян, найбільшу за часи незалежності. Люди очікують від Вас вольових, але одночасно мудрих державних рішень. Для мене, як офіцера, важливо, щоб в умовах зовнішньої агресії і корупції всередині країни, Ви як гарант Конституції спиралися на професіоналів і людей честі. Ці прізвища сьогодні на слуху. Галина Климович - легендарна слідча генеральної прокуратури України, яка будучи принциповою і непідкупною пережила ряд замахів на своє життя, але кримінальні справи були розслідувані, а злочинці покарані. Ігор Смешко - який на посаді глави СБУ в 2004 році не допустив кровопролиття під час Помаранчевої революції. Володимир Євдокимов - який знешкодив десятки організованих злочинних угруповань по всій країні. Легенда карного розшуку України ... Ці люди довели своїм життям і служінням українському народові принциповість і професіоналізм. Переконаний, що саме на таких стоїть сьогодні покластися", - заявив Вітко.

Уточнимо, що Галина Климович добровільно пішла у відставку після вступу на посаду Генерального прокурора України Віктора Пшонки, Ігор Смешко - балотувався в президенти України в 2019 році, зайнявши 6-е місце з 6,04% голосів. У ЗМІ з'являлася інформація, що саме Смешка в команді Зеленського розглядають як кандидата на посаду міністра оборони. Володимир Євдокимов - генерал-полковник міліції, його вважають одним з кращих фахівців у вітчизняній службі карного розшуку.

До цього радник Володимира Зеленського Олександр Данилюк заявляв: "Буде успішний президент Зеленський чи ні - залежить від того, чи вийде зібрати команду професіоналів одного калібру з правильними цінностями, які вміють перетворювати ідеї в конкретні справи".