RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Політологи висловилися про шанси "партії мерів" на виборах в Раду

Так звана "Партія мерів", яка братиме участь в парламентських виборах під брендом "Довіряй справам", має шанси на подолання 5% бар'єру і проходження в парламент.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловили ряд українських політологів, коментуючи з'їзд партії "Довіряй справам", який пройшов 2 червня в Харкові, пишуть "Українські новини".

Як зазначає на своїй сторінці в Facebook політолог Юрій Гаврилечко, майбутні парламентські вибори принесуть закриття старих політичних проектів і появу нових.

За його словами, "партія мерів" має серйозний потенціал в найближчому майбутньому як на заході країни, так і на сході, оскільки в її основі лежить суто соціально-економічний порядок денний.

"До цих пір, "вождістські" партії в Україні були партіями еліт того чи іншого регіону, так було за часів Кучми (дніпропетровські), Януковича (донецькі), Порошенко (вінницькі). В результаті їх діяльності, країна розколювалася на частини ... поява ж у парламенті невождістської партії регіональних еліт може привести до строго зворотного результату - посилення інтеграції регіонів та підвищення їх пов'язаності", - пише Гаврилечко.

На думку керівника центру "Третій сектор", політолога Андрія Золотарьова, політсила може розраховувати на подолання 5% бар'єру.

"У тому форматі як побачили на з'їзді "Довіряй справам" за визначенням не буде традиційною для української політики вождистською партією. Важко уявити Труханова, який диктує Кернесу або навпаки ... Про можливості. Вони в наявності. Сума потенціалів політичних машин мерів і регіональних еліт дозволяє партії розраховувати на подолання 5% бар'єру. Але ж є ще й великий загін мажоритарників. Навіть з урахуванням можливих втрат представництво "ДС" в Раді напевно буде", - вважає Золотарьов.

Як зазначає директор Агентства соціальних комунікацій, політолог Сергій Белашко, поява в українському політикумі партії місцевих еліт корисна для подальшої децентралізації.

"Лідери "Довіряй справам" вже не раз продемонстрували вміння вибудовувати відносини з центром, незалежно від політичного режиму і представників його "портретів". Теоретично ця партія має серйозний електоральний потенціал в різних регіонах України, далеко за рамками трикутника Харків-Одеса-Ужгород", - пише Белашко.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ПолітикаВлада
Теги: