RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

"Батьківщина" планує запропонувати президенту нову бюджетну політику для втілення змін у країні

Юлія Тимошенко закликала президента та його команду негайно включитись в бюджетний процес і готова запропонувати їм принципово нову бюджетну політику, бюджетну декларацію і державний бюджет.

Про це лідер "Батьківщини" заявила під час брифінгу за результатами погоджувальної ради, передає прес-служба її політичної сили.

Голова партії наголосила, що люди чекають змін щодо зарплат, тарифів, податків, але уряд зірвав усі терміни. Тимошенко переконана, усі ці проблеми вирішуються одним документом.

"До 1 червня уряд Гройсмана зобов’язаний був подати бюджетну декларацію на три роки, зокрема і на наступний бюджетний рік. Зараз мав би йти бюджетний процес, який докорінно поміняв би політику бідності яка проводилася за останні 5 років, що зараз щохвилини з України на проживання і роботу в інші країни виїжджає 2 людини. Бюджетний процес не ведеться, подання бюджетної декларації зірвано", – пояснила вона.

Лідер "Батьківщини" застерегла, що на наступний рік і ще на 2 роки вперед закладаються ті самі стандарти бідності, як і раніше.

"Якщо зараз цей процес не зупинити, то на наступний рік будуть закладені мінімальні прожиткові рівні, мінімальні зарплати і пенсії на низькому рівні і люди не відчують змін. Тоді питання: навіщо були ці вибори?" – риторично запитала політик.

Саме тому Юлія Тимошенко звернулась до президента та його команди з тим, щоб вони включились в процес, інакше "ми отримаємо бюджет на 2020 рік, який "доб’є" економіку України і життя людей".

"У цьому і є зміни, яких всі чекають. Одних декларацій, рекламних плакатів і добрих слів в Інтернеті недостатньо, щоб змінити країну. Слід діяти негайно і ми готові в цьому допомагати", – наголосила вона.