RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

СБУ завела справу проти всіх українських кінопрокатників: названа серйозна причина

Служба безпеки України порушила кримінальні справи щодо всіх українських кінопрокатників за підозрою у фінансуванні країни-агресора і саботажі українських фільмів.

Про це йдеться в матеріалах суду, передають "Українські новини".

Відзначається, що провадження відкрито на підставі звернення депутата Верховної Ради.

У своїй заяві він стверджує, що український ринок кінопрокату поділений між компаніям "В & Н Film Distribution Company", "Ukrainian Film Distribution", "Kinomania", "Volga Ukraine", "Multi Media Distribution". Ці фірми є "дочками" російських компаній. Щорічно вони отримують у вигляді касових зборів в Україні близько 100 млн доларів.

Діяльність цих компаній в Україні призводить до необхідності приховування своїх надприбутків шляхом здійснення фінансово-господарських операцій з суб'єктами господарювання, що мають ознаки фіктивності, а також сумнівних перерахувань на адресу російських компаній за прокатні права, випливає зі звернення.

"Зазначені протиправні перерахування не залишилися без уваги спецслужб РФ, які протягом 2014-2016 років фактично змусили власників компаній, що працюють на ринку кінопрокату України направляти частину своїх доходів для фінансування дій невстановлених осіб з метою здійснення масових заворушень на території України, посягання на її територіальну цілісність, дестабілізації політичної та економічної ситуації. У свою чергу, отримавши фактичну підтримку спецслужб РФ власники вищезгаданих компаній використовуються як агенти впливу в Україні, диктуючи умови на ринку кіноіндустрії та саботуючи просування і показ українських стрічок", - викладено в фабулі кримінальної справи.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українську кінокомпанію "Фільмотехнік" викрили в роботі в Росії і окупованому Криму, незважаючи на фактичний стан війни між державами.