ЗМІ дізналися, які посади "Слуга народу" готова віддати опозиції

Стало відомо, як розподілять між собою посади в парламенті партії, що пройшли до Верховної Ради після парламентських виборів в Україні.

Про це повідомляє "Українська правда" в Telegram.

"Партія "Слуга народу" готова віддати опозиції три посади - віце-спікера, а також глав комісії з приватизації і комітету з прав людини і реінтеграції. "ЄС" (Європейська солідарність - прим. ред.) та "Голос" поки відмовляються від посади віце-спікера", - йдеться в повідомленні.

При цьому, як повідомляється в Telegram-каналі "Легітимний", варіант, що описано вище, явно не кінцевий.

"Слуга Народу" починала "торги" тільки з однієї посади, тепер їх уже 3, поки бажаючих, крім "ОПЗЖ" (Опозиційна платформа "За життя" - прим. ред.) немає. БЮТ виставив свої мінімальні вимоги і там 3-4 посади, "Голос" теж хоче не менше, ніж 3 посади. Порошенко і "ОТЗЖ" не приймають участь в торгах. "ОТЗЖ" підходить "опозиційне крісло", віце-спікера, але їм поки його ніхто не дає, а вони використовують свої медіа для донесення своїх умов і своїх меседжів", - так обґрунтували таку позицію в Telegram-каналі.

При цьому, наголошується, що БЮТ і "Голос" зараз в самій виграшній ситуації для торгів.

"Їм підходить будь-який з варіантів. Якщо їм не дадуть що вони хочуть, восени вони влаштують Зеленському "бродячий цирк" в самій Верховній Раді і біля неї. Найцікавіше, що посередником між ними всіма виступає Коломойський (Ігор, - український олігарх - прим. ред.), який нарешті став тим, ким хотів, "сірим кардиналом" української політики", - пишуть в "Легітимний".

Детальніше про те, якої політики варто очікувати від недосвідчених "слуг народу", читайте в матеріалі "Апострофа": Абсолютна влада і "слуги народу": скільки витримає монобільшість в Раді.