Об'єднання Росії і Білорусі: стало відомо про важливий крок США

Радник президента США з національної безпеки Джон Болтон після зустрічі з президентом Білорусі Олександром Лукашенком заявив, що, на його думку, білоруси хочуть незалежності.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зустріч американського чиновника і лідера Білорусі пройшла в Мінську і тривала 2,5 години. Під час неї політикам задавали питання, одним з яких було про загрози незалежності Білорусі в світлі інтеграції з Росією.

"Найголовніше, чого хочуть люди Білорусі: я думаю, що вони хочуть незалежності", - відповів Болтон.

Він також назвав зустріч "дуже важливою", хоча вони з Лукашенком "і не дійшли до якихось конкретних рішень".

"Є істотні складності в двосторонніх відносинах між Білоруссю і США, в тому числі в питаннях прав людини, нерозповсюдження зброї, які потрібно обговорити. Друга тема - це нова геополітична реальність в регіоні, з якою ми повинні рахуватися, працювати разом. Дуже радий, що у нас була така можливість для розмови. Ми поки не вирішили ці питання, але без таких розмов їх вирішення неможливе", - сказав Болтон.

За його словами, питання відновлення дипломатичних відносин між США і Білоруссю на рівні послів не обговорювалося під час зустрічі з Лукашенком.

"Як я вже сказав раніше, у нас є непрості питання в двосторонніх відносинах. Нам потрібно побачити прогрес з цих питань, і тоді будуть вирішуватися інші. Завданням мого приїзду не було відповідати на окремі питання типу цього. Думаю, що мова була цікава", - зазначив Болтон.

На початку зустрічі з Олександром Лукашенком Болтон підкреслив, що для американської сторони важливі "питання прав людини, нерозповсюдження зброї". Глава Білорусі назвав візит історичним і запропонував "по-дружньому" обговорити всі питання відносин між Білоруссю і США.

Як пишуть в Telegram-каналі "Незигарь", Болтон пообіцяв Лукашенко, що США не допустять злиття Білорусі з Росією. Лукашенко був зворушений.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", на територію Білорусі прибули підрозділи, озброєння і військова техніка Західного військового округу ЗС РФ, за офіційною інформацією - для участі в параді 3 липня в Мінську.