RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

На Заході назвали помилку, яка може стати для Зеленського фатальною

Президент України Володимир Зеленський може зробити серйозну помилку, якщо буде намагатися контролювати всі процеси в країні і не розвивати демократичні інститути.

Про це в інтерв'ю BBC розповів екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський.

За його словами, Зеленський не справляє враження людини, яка хоче бути авторитарним лідером. З іншого боку, він може зробити безліч помилок, якщо буде думати, що в такій країні як Україна можна контролювати все.

"Якщо б я міг щось підказати президенту Зеленському, то найголовніше - треба допомогти усім демократичним інститутам бути самостійними та професійними. Це стосується і виборчої комісії, судів та правоохоронної системи. Якщо хочеш контролювати все, значить не контролюєш нічого. Це пряма дорога до великих помилок. Якщо президент думає, що у разі контролю всього реформи підуть швидше, то суть цих реформ може виявитись слабкою", - зазначив Кваснєвський.

Він також підкреслив, що важливо знайти гідних людей для реалізації задуманої стратегії.

"Я був президентом і скажу: якщо ти контролюєш все, то ти не контролюєш нічого. Тому що в тебе немає часу усім займатись. Треба розподіляти повноваження. Хороший президент має займатись стратегією, знайти хороших людей, щоб її реалізувати. Досвідчених, професіональних, енергійних та й молодих. Чому ні, настав час, щоб в Україні молодь прийшла до серйозної влади", - додав екс-президент Польщі.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", президент України Володимир Зеленський дав коментар про свою бесіду з бізнесменом Ігорем Коломойським .