RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В "українському" скандалі з Трампом спливло прізвище Богдана

Співробітники Державного департаменту США радили адвокату американського президента Рудольфу Джуліані уникати контактів з керівником Офісу президента України Андрієм Богданом.

Про це повідомляє видання BuzzFeed News.

У Держдепі США Джуліані нібито радили уникати контактів не лише з Богданом, але також і з близькими йому людьми. Замість цього, як стверджував колишній мер Нью-Йорка, держава вважала за краще, щоб він зустрівся з радником президента України Андрієм Єрмаком, коли цього літа Джуліані відправився в Європу.

"Коли Держдеп запитав мене, чи можуть вони дати мій номер Єрмаку, вони сказали: "Єрмак - справжній адвокат, на відміну від Богдана, який займається "халтурою". Єрмак прямий, Богдан - ні", - розповів Джуліані.

Адвокат Трампа зазначив, що під час зустрічі з Єрмаком розповідав йому про те, яке відношення в Держдепі до Богдана.

"Я сказав, ви знаєте, що у вас є такий хлопець, який не принесе користі вам і вашій країні. Я просто дав йому пораду", - сказав особистий юрист Джуліані.

Він також наполягав на тому, що він використовував зустріч з Єрмаком як спробу допомогти президенту України уникнути негативного впливу, в тому числі з боку Богдана в майбутньому. Відповідно до думки екс-мера Нью-Йорка, саме Богдан був одним з двох людей, близьких до президента України, про яких його попереджали.

За словами Джуліані, він точно не пам'ятає, хто з чиновників Держдепу рекомендував йому уникати зустрічі з главою офісу Зеленського. Він передбачає, що це був Курт Волкер, екс-спецпредставник Держдепу у справах України, але точно не пам'ятає.

"Я впевнений, що це Волкер зробив. Але я точно не пригадаю... Я плутаю людей, які поінформували мене", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", стали відомі подробиці розмови колишнього генерального прокурора Юрія Луценка, одного з головних фігурантів масштабного міжнародного скандалу, який може закінчитися імпічментом президента США Дональда Трампа, з адвокатом останнього Руді Джуліані.