RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Половина доріг України не відповідають вимогам за рівністю - Юрій Голик

Україна займає 132 місце в світі за рівнем розвитку автомобільних доріг, 39% автомобільних доріг державного значення не відповідають вимогам за міцністю, а 51% - за рівністю.

Про це повідомив радник прем'єр-міністра України Юрій Голик, передає "Лівий берег".

За його словами, понад 9 600 мостів за технічними параметрами не відповідають вимогам сучасних норм і фактичному навантаженню, 1 923 моста вимагають термінового ремонту, а 86 мостів знаходять в аварійному непрацездатному стані.

Як він зазначив, добре важливість якості доріг помітна на прикладі ремонту траси Запоріжжя-Маріуполь, який нова влада взялася закінчити за три місяці, а не три роки, як планувалося раніше.

Радник прем'єр-міністра описав основні причини, чому побудувати хороші дороги - стратегічне завдання для країни.

"Швидкість і якість перевезення, швидкість обороту товарів і грошей, зниження амортизації транспорту і псування товару, зниження собівартості перевезень - це все підвищує ефективність бізнесу, особливо орієнтованого на перевезення", - зазначив він.

Голик переконаний, що з хорошими дорогами інвестиції будуть розподілятися по країні рівномірно. Імпульс для розвитку отримають сільські території та маленькі міста. Внутрішній туризм охопить всю країну і не буде так прив'язаний до потягів і літаків як зараз.

"Транспортна галузь збільшується в обсягах і ефективності. Це вже - сотні тисяч робочих місць. Суміжні галузі теж ростуть. Це додатковий стимул для економіки", - додав Голик.