RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Рада прийняла важливий закон по видобутку бурштину: кому і за що загрожують штрафи

Депутати Верховної Ради, які у вівторок, 12 листопада, прийняли важливе рішення щодо ринку електроенергії, підтримали законопроект №2240 про врегулювання видобутку бурштину.

Про це стало відомо на засіданні парламенту.

Відомо, що за законопроект, який пропонує доповнення Кримінального кодексу відповідальністю в сфері видобутку бурштину, проголосували 342 депутати.

Зокрема, незаконний видобуток, збут, придбання і перевезення бурштину караються штрафом від 3 до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів (51 тис. - 17 тис. гривень).

Також може застосовуватися захід у вигляді обмеження волі на строк від 3 до 6 років або позбавлення волі на той самий строк з конфіскацією майна.

Ті самі дії, вчинені повторно або у великих розмірах, або на територіях чи об'єктах природно-заповідного фонду, караються позбавленням волі на строк від 4 до 7 років з конфіскацією майна.

Крім того, законопроект пропонує врегулювати відносини щодо користування надрами з метою видобутку бурштину, припинення незаконного видобутку бурштину, зростання рівня життя населення в місцях видобутку бурштину, забезпечення охорони навколишнього природного середовища та рекультивації земель.

Як повідомляв "Апостроф", Верховна Рада відклала заплановані на вівторок, 12 листопада, законопроекти про ринок землі в зв'язку з протестами депутатів відразу декількох фракцій.