RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Всі були в шоці: спливли несподівані деталі "торгів" в Раді щодо закону про ринок землі

У середу, 13 листопада Верховна Рада буде розглядати проект 2178-10, який дозволить скасувати мораторій на продаж землі в Україні, проте наразі ситуація з підтримкою документа непередбачувана.

Про це пише "Апостроф" з посиланням на матеріал видання "Економічна правда".

Відомо, що перед голосуванням президент Володимир Зеленський попросив депутатів зі "Слуги народу" підтримати проект. Також він виразив підтримку ідеї проведення референдуму щодо продажу землі іноземцям. За словами присутніх на зустрічі нардепів, Зеленський впевнений, що "протести розганяє лише одна людина".

За словами журналістів наразі інші фракції у Раді виступають проти відкриття ринку землі, декілька політсил називають відвертою маніпуляцією проведення референдуму після прийняття проекту в першому читанні. В команді президентапитання референдуму також викликало розкол – проти його проведення виступили голова ОП Андрій Богдан, прем'єр Олексій Гончарук, і голова аграрного комітету Ради Микола Сольський.

"Всі були в шоці. Вони подають це як велику перемогу. Більше того, вони реально вірять, що переможуть на референдумі. Арахамія і Потураєв розповідають нам, що, мовляв, проведемо електронний референдум, що бабці не прийшли, і перемога буде за нами. Ми – просто посміховисько зараз для всіх…Коли я почув про електронний референдум, я зрозумів, що це фіаско", - зазначив нардеп "Слуги народу", що побажав зберегти анонімність.

Іноземні інвестори і публічні агрохолдинги також не підтримали ідею з референдумом, бо опинились в програшному становищі у порівнянні з українськими гравцями.

"Це фактично конфіскація. Бо для українських учасників ринок відкриється і вони зможуть придбати землю, а ми ні, хоч ми працюємо в Україні вже 11 років", – заявив Максим Городов, гендиректор "Волинь Агро", що контролюється NCH Capital з США.

В партії "Слуга народу" вказують, що лише близько 200 депутатів готові голосувати за проект 2178-10, і голосів для його прийняття у першому читанні може не вистачити. В жодній іншій фракції парламенту, за даними журналістів, немає бажаючих підтримати відкриття ринку землі.

Як повідомляв "Апостроф", з ранку 13 листопада у Верховній Раді нардепи почали блокувати трибуну, щоб не допустили прийняття проекту про відкриття ринку землі.