RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Заважають Зеленському досягти миру: нардеп ОПЗЖ висловився щодо проекту звернення Ради до НАТО

У фракції "Опозиційна платформа - За життя" вважають ініціативу політичної сили попереднього керівництва країни про звернення до НАТО за планом дій щодо членства спробою зірвати мирний процес і переговори з питання врегулювання на Донбасі в "нормандському форматі" 9 грудня.

Про це заявив народний депутат Олег Волошин з трибуни парламенту.

На його думку, раніше Україна не могла отримати ПДЧ від альянсу, оскільки влада обмежувала роботу окремих ЗМІ та тиснула на опозиційні політсили.

"Попередня влада, прикриваючись дискусією про НАТО, віддаляла України від вступу в альянс, поширюючи корупцію в Україні і здійснюючи тиск на медіа і опозицію. Ці ж люди продовжують тягнути ту ж історію заради однієї мети - зірвати мирний процес", - заявив він.

Також він згадав про звернення з питання євроатлантичної інтеграції, яке Україна подавала більше 10 років тому. Тоді його заблокувала канцлер Німеччини Ангела Меркель. На думку Олега Волошина, ситуація з тих пір не змінилася.

"Європейські партнери чекають, що 9 грудня Володимир Зеленський буде говорити про мир, про шляхи його досягнення. А подавати заявку можна на що завгодно - на заселення Марса, це так реалістично, як і отримання членства в НАТО. Меркель в 2008 році однозначно відмовила набагато більш важливому зверненню від президента, прем'єра і голови Верховної Ради і з тих пір позиція Німеччини не змінилася, і представники фракції, які це ініціюють, цього не можуть не знати. Це порожній популізм, і єдина мета його - перешкодити Зеленському досягти миру в Парижі 9 грудня", - підкреслив депутат.