RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Відпрацьовує отримані гроші: нардеп звинуватила Геруса у корупції через імпорт електроенергії з РФ

Глава енергетичного комітету ВР Андрій Герус отримує гроші за лобіювання поправки, яка дозволила імпорт електроенергії з Росії, тому його не заборонили в законопроекті 2233.

Про це заявила народний депутат, член Комітету з енергетики та ЖКГ Ганна Скороход, передає "Обозреватель".

"Розглядається законопроект у другому читанні 2233, яким забороняється імпорт, є поправка про заборону імпорту за двосторонніми договорами з Російської Федерації, і також на внутрішньодобовому ринку. Але при цьому не забороняється продаж електроенергії з Російської Федерації на ринку "на добу вперед", що для мене є питанням, чому так. Напевно, пан Герус намагається-таки відпрацювати гроші, які отримав за внесення цієї поправки ще 2 місяці тому. Іншого пояснення я знайти не можу", - заявила Скороход.

Пізніше під час ефіру на телеканалі "Прямий" нардеп Ганна Скороход підтвердила свою точку зору щодо корупційної складової в діях Геруса при затвердженні поправок до законів, що дозволяють імпорт електроенергії з Росії.

"Напевно, пан Герус намагається таки відпрацювати ті гроші, які отримав за внесення цієї поправки ще 2 місяці тому. Іншого пояснення, чому не хочуть повністю заборонити імпорт електроенергії з Російської Федерації, я не бачу", - заявила Скороход.