RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​Субсидія без порушень: на що варто звернути увагу

новини компаній

Міністерство соціальної політики закликає всіх одержувачів житлових субсидій вчасно повідомляти про зміни, що можуть вплинути на її розмір.

Якщо під час отримання житлової субсидії у вас змінився склад сім’ї, склад зареєстрованих у житловому приміщенні, набір житлово-комунальних послуг, з’явився транспортний засіб з датою випуску до 5 років, було придбано майно, товари або сплачено послуги на суму понад 50 тисяч гривень - слід протягом 30 календарних днів– не пізніше - повідомити про це орган, що призначив вам субсидію.

Це важливо пам’ятати, адже для більшості отримувачів, яким у травні житлову субсидію було призначено на період 2019-2020 роки, її розмір на цей опалювальний сезон було автоматично розраховано на підставі доходів 1-2 кварталів 2019 року. Якщо за час отримання субсидії у вашій родині відбулися вищезгадані зміни – не зволікайте з повідомленням про них, адже це може призвести до припинення надання допомоги та застосування санкцій.

47,6 мільярдів гривень – такий обсяг коштів закладено у проекті державного бюджету на 2020 рік для виплати житлових пільг та субсидій. Для того, щоб призначені на ці цілі кошти платників податків надходили за адресою і підтримували тих, хто цього справді потребує, Мінсоцполітики за сприяння Світового банку впроваджує механізми контролю під час надання соціальної підтримки, які спираються на успішний європейський досвід і дадуть змогу більш адресно допомагати тим, хто цього передусім потребує. У рамках цієї роботи фахівці проаналізували практику надання житлових субсидій і розробили п’ять корисних порад для отримувачів цього виду державної підтримки, які можна прочитати тут.

Також про зміни у виплаті субсидій та пільг на житлово-комунальні послуги, які почали діяти з 1 жовтня Мінсоцполітики інформує тут

Ті ж, хто бажає оформити субсидію онлайн – знайдуть покрокову інструкцію на сайті Мінсоцполітики за посиланням.