RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Обшуки у Гонтаревої і зрадник в СБУ: в мережу злили нові аудіо прослушки керівництва ДБР

У мережу злили нову порцію записів, отриманих нібито завдяки прослуховуванню з кабінету колишнього голови Державного бюро розслідувань Романа Труби, в яких називається справжня причина обшуків у колишньої голови Національного банку України (НБУ) Валерії Гонтеревої, а також скандал з зрадником в рядах СБУ.

Записи, які імовірно велися з його кабінету, опубліковано в Telegram-каналі "Трубу прорвало".

Так, Труба і керівник патронатної служби ДБР Олександр Удовиченко 5 вересня обговорювали необхідність проведення обшуків на підприємствах і вдома у екс-голови НБУ Валерії Гонтаревої. Це справа нібито особисто курирував глава Офісу Президента України Андрій Богдан, а обшуки проходили за заявою якогось "Вані".

Крім цього, ще в одному запису близький соратник Труби Ігор Щербина просить його вирішити питання заступника начальника СБУ в Дніпропетровській області Володимира Михайлова. У 2018 році його звинуватили в зв'язку зі спецслужбами Росії. За словами Щербини, багато людей просять вирішити це питання. Мовляв, справу відкрили ще в 2018 році, але потім спустили на гальмах, а сам Михайлов скаржився, що його ні в тюрму не саджають, ні на допити не викликають.

Детальніше про скандали навколо Труби, читайте в матеріалі "Апострофа": Вирішальний постріл: що відбувається в Держбюро розслідувань і хто його очолить.