RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

"Батьківщина" підтримує ідею аграріїв провести всеукраїнське віче - Тимошенко

Партія "Батьківщина" підтримує ініціативу аграріїв щодо скликання всеукраїнського віча на захист сільськогосподарської землі.

Про це заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко під час брифінгу у Верховній Раді.

"Ми знаходимося з усіма аграрними асоціаціями, всеукраїнськими профспілками в постійній співпраці. Ми підтримуємо аграріїв, профспілки, всі громадські організації, які виступили проти продажу землі, й ми політично разом із ними будемо боротися", – наголосила Тимошенко.

Голова партії застерегла, що влада за вказівкою президента на позачерговій сесії має намір ухвалити земельні закони, які "позбавлять український народ території".

"У законах є п’ять позицій, які несумісні з існуванням незалежної України: взагалі продаж сільськогосподарської землі, тобто 72% території; продаж землі іноземним банкам та кредитним установам; скасування заборони не тільки на продаж територій сільськогосподарського призначення, а й особливо цінних земель; скасування будь-якого контролю держави за використанням сільськогосподарської землі якісно, не знищуючи чорноземи для цільових призначень аграрного комплексу. По суті, такими законами влада віддає землю декільком глобальним корпораціям, які будуть володіти Україною", – зауважила Тимошенко.

Нарада голів фракцій у спікера на півтори години, за словами лідера "Батьківщини", виявилась безрезультатною, оскільки "команди про продаж землі надходять виключно від президента".

"Рішення президента Зеленського продиктовані йому ззовні від великих фінансових спекулятивних структур. Він, на жаль, є інструментом у їхніх руках. Він, не усвідомлюючи, що робить, не даючи собі звіту про наслідки своїх дій, взяв на себе одноосібне рішення продати сільськогосподарську землю і доручив парламенту, уряду, комітету проводити це всупереч Конституції та законам. Наше завдання не допустити цього!" – резюмувала Юлія Тимошенко.