RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Перехід від переговорів про мир до миру: Новинський поділився очікуваннями по роботі влади в 2020 році

У 2020 році українська влада повинна перейти від переговорів про забезпечення миру в Україні безпосередньо до миру.

Про це заявив народний депутат України, член парламентського комітету з прав людини і реінтеграції Донбасу Вадим Новинський, коментуючи підсумки законодавчої роботи в 2019-му році і плани на 2020 й рік.

У 2019 парламентарій вніс до ВР 40 законопроектів, в тому числі 25 проектів законів були зареєстровані у Верховній Раді IX скликання і 15 - в VIII скликання.

Він вказав, що велика частина його ініціатив спрямовані на мирне врегулювання конфлікту на Донбасі, захист прав переселенців і ліквідацію наслідків військових дій.

Серед зареєстрованих ініціатив, зокрема, законопроект №2286 про компенсацію за втрачене в результаті бойових дій житло.

На думку народного депутата, реінтеграція Донбасу повинна розпочатися зі створення умов для повернення біженців, чого за роки конфлікту держава не змогла забезпечити.

Законопроект №1090 передбачає відновлення пенсій і соціальних виплат на тимчасово непідконтрольних територіях.

Законопроекти №2118 і №2117 пропонують звільнити жителів на лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях від сплати військового збору і надати пільги дітям, які постраждали в результаті військових дій.

Проектом постанови №1088 Вадим Новинський запропонував Верховній Раді прийняти звернення до президента про зняття економічної, енергетичної та транспортної "блокади" Донбасу.

"У 2020 році український народ чекає від Верховної Ради роботи над законодавчою базою для реалізації Мінських угод, подальшого мирного врегулювання конфлікту і виконання норм міжнародного гуманітарного права та українського законодавства по відношенню до жителів Донбасу. Від важливого етапу переговорів про мир ми повинні перейти до етапу повного завершення війни і повернення життя громадян в мирне русло. Це повинно стати головним пріоритетом роботи парламенту на найближчий рік", - сказав Новинський.