RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Літає бізнес-класом та живе у дорогих готелях: ЗМІ розповіли, як президент ТПП Чижиков користується коштами палати

Президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков за час свого керівництва не виконав жодного з поставлених у "Стратегії розвитку" завдань, проте постійно використовує кошти та фінанси бізнес-асоціації для власних потреб.

Про це пише "КП в Україні".

"З бесід з тими, хто обізнаний з роботою ТПП - представниками, бізнес-членами системи ТПП та фахівцями, яким не байдужа доля організації, розумієш, що за ці роки розгублено те, що завжди її відрізняло – професіоналізм, принциповість та послідовність у відстоюванні інтересів бізнесу перед владою, універсальність, висока компетентність і особиста відповідальність від президента Палати до рядового співробітника за досягнення результату", - розповідає джерело.

За його словами, за роки керівництва Чижикова, чисельність бізнес-членів ТПП знизилась з 10-12 тисяч у 2013 році до 4-6 тисяч у цьому році. При чому, сам президент організації у Стратегії розвитку ТПП до 2020 планував досягти відмітки у 15 тисяч членів.

"По факту мінус десять тисяч. Засаднича ціль - утримати/відновити до 2020 року статус найпотужнішої бізнес-асоціації з підтримки та розвитку МСП повністю провалена. ТПП станом перетворилася на периферійну організацію, керівника якої не запрошують на наради чи засідання Уряду, не пропонують виступів на зустрічах керівництва країни та Уряду з бізнесом", - наголосив співрозмовник видання.

Він також зазначив, що ТПП відійшло від виконання ключових завдань, які передбачені законом України Законом України "Про торгово-промислову палати України" та Статутом організації.

"Насамперед - це сприяти розвитку зовнішньоекономічних зв’язків, експорту українських товарів та послуг, залучення інвестицій в економіку, формувати сучасну промислову, торговельну та фінансову інфраструктуру тощо. Пріоритет надано лише сервісним послугам - видача сертифікатів походження товарів, засвідчення форс-мажорних обставин тощо", - вважає джерело.

Сам Чижиков за ці роки неодноразово використовував кошти організації на власні потреби. Зокрема на чисельні та безконтрольні закордонні відрядження, проживання в дорогих готелях та перельоти виключно бізнес-класом.

"Це проводиться без підготовки документів: технічних завдань, звітів, завдань за результатами відряджень. Фінансування приватних поїздок під виглядом службових відряджень для участі у спортивних (марафоні), культурних та мистецьких заходах. Придбання за три роки перебування на посаді президента квартири в центрі Києва та використання технічного персоналу палати для проведення ремонт робіт на безоплатній основі. Такий собі комунізм із люксовим капіталістичним лоском", - підсумував представник ТПП.