RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Негайно зупинити розпродаж: Тимошенко закликала блокувати земельну реформу

Розгляд поправок до законопроекту про ринок землі парламентською більшістю виглядає як імітація, і партія "Батьківщина" закликає колег заблокувати його прийняття.

Про це заявила Голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко під час брифінгу у Верховній Раді.

"Жодного обговорення закону в залі не відбувається, здійснюється імітація парламентської діяльності. Реально закон про розпродаж сільськогосподарської землі затверджений за межами українського парламенту і навіть за межами України, у тому вигляді, який вигідний для зовнішнього замовника. Закон, який нам пропонують, написаний великими фінансовими структурами, й вони поклали око на нашу землю, щоб перетворити її у великий обсяг спекулятивного товару", – обурилася Тимошенко.

Голова "Батьківщини" зауважила, що на засідання парламенту не пустили ні аграріїв, ні представників громадських організацій та профспілок, а поправки, які можуть захистити інтереси суспільства та вітчизняних фермерів, "слугами народу" просто ігноруються.

"Всі без винятку правки до закону про розпродаж землі, які спрямовані на підтримку фермерства, на проведення референдуму щодо долі землі, щодо усунення іноземних банків як потенційного власника української землі, "слуги" ігнорують і голосують проти", – зазначила Тимошенко.

Лідер партії закликала громадян зробити все можливе, щоб за межами парламенту "слуги народу" знали про те, що "в містах, селах, районах, люди проти закону про розпродаж сільськогосподарської землі".

"Батьківщина" наполягає, щоб спочатку був проведений референдум, щоб держава допомогла фермерам "стати на ноги", і лише потім можна дозволяти обіг земель з винятковим правом викупу для фермерів, які працюють на землі. Прошу всі громадські організації, всі партії включитися в цю боротьбу. Це громадський обов’язок кожного українця!" – резюмувала Юлія Тимошенко.