RU  UA  EN

Вівторок, 2 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 липня

Всі новини

Робота в Кабміні і квартира в Росії: що відомо про нового главу Мінсоцполітики

Марина Лазебна стала новим міністром соціальної політики України. На цій посаді її затвердила на засіданні 4 березня Верховна Рада.

Лазебна на посаді глави Мінсоцполітики змінила Юлію Соколовську.

Марині Лазебній 44 роки. Вона випускниця Київського національного університету імені Тараса Шевченка, спеціальність - "економіст-менеджер".

Лазебна працювала в структурі Міністерства економіки, в тому числі, на посаді заступника начальника відділу пенсійної реформи та з питань європейської інтеграції. Також була головним спеціалістом управління соціальної політики та праці Секретаріату Кабінету міністрів, директором Департаменту праці та зайнятості Мінсоцполітики.

У 2013-2014 роках очолювала Державну службу зайнятості України (до її скасування).

До серпня 2019 року, коли її призначили главою Державної соціальної служби, займалася приватним підприємництвом. У жовтні 2019 року покинула пост глави Держсоцслужби.

Згідно з даними декларації за 2019 рік Лазебна заробила 481 тисяча гривень.

Разом з сином володіє квартирою в Києві площею 63 квадрата. У Київській області володіє разом з батьком частиною житлового будинку площею 103 квадратних метри і квартирою в рідному селі - Пісківці.

У повній власності у Лазебної є квартира в Росії площею 31, 7 квадратних метрів. Нею Марина Лазебна володіє з 2009 року.

У декларації також зазначено два елітних автомобіля: у чоловіка Audi Q7 за 2 мільйони 418 тисяч гривень, у сина - Lexus RX 200T за 1 мільйон 656 тисяч гривень. Обидві машини - 2017 року випуску.

Детальніше про причини перезавантаження Кабміну читайте в матеріалі "Апострофа": Якби Гончарук став в позу, почалася б війна всіх проти всіх.