RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

В Україні ліквідовано "корупційного кліща" ДАБІ: що буде далі

Кабінет міністрів України ліквідував Державну архітектурно-будівельну інспекцію (ДАБІ), замість цього з'являться три нові держструктури.

Відповідні рішення було прийнято на виїзному засіданні уряду.

"Це (ДАБІ - "Апостроф") корупційний кліщ", - прокоментував рішення уряду про ліквідацію інспекції прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, замість ДАБІ буде створено три державні служби: Державна сервісна служба містобудування, яка буде виконувати функції реєстру; Державне агентство техрегулювання (параметри, ДБН, єврокоди), а також Державна інспекція містобудування, яка буде виконувати функції контролю в будівництві. Ці нові органи повноцінно запрацюють до кінця вересня 2020 року.

За словами Шмигаля, після сьогоднішнього рішення Кабміну потрібно внести зміни до законодавства і розробити систему з перекладу роботи нових структур в електронний формат. Прем'єр додав, що планується запустити електронний кабінет забудовника для об'єктів з класом наслідків СС2 і СС3, крім того, розпочато розробку нового реєстру будівельної діяльності, який буде об'ектоорієнтовним.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що у штабі "Слуги народу" планують в рамках реформи скоротити кількість районів України. Після цього на карті України має залишитися сто районів.