Зеленський створив орган для боротьби з коронавірусом: хто в нього увійшов

У понеділок, 16 березня, президент України Володимир Зеленський створив координаційну раду з протидії поширенню коронавіруса COVID-19 на території країни.

Про це йдеться на сайті президента.

Так, орган матиме статус консультативно-дорадчого органу при главі держави, а займатися він буде моніторингом ситуації і розробкою заходів для протидії поширенню інфекції. Також рада отримає право розпоряджатися документами і матеріалами від органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій, заслуховуватиме представників уряду та інших органів влади, глав держпідприємств і установ.

Головою ради буде сам президент, а його секретарем призначено заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка.

Членами ради також стали: міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова ОПУ Андрій Єрмак, секретар РНБО Олексій Данилов, голова ДПСУ Сергій Дейнеко, міністр охорони здоров'я Ілля Ємець, міністр інфраструктури Владислав Криклій, голова МЗС Дмитро Кулеба, головний санітарний лікар Віктор Ляшко, міністр оборони Андрій Таран, начальник Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак, перший помічник президента Сергій Шефір та глава уряду Денис Шмигаль.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про закриття кордонів через пандемію коронавіруса.