RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Не можемо заощаджувати на громадянах: Тимошенко закликала владу реструктурувати держборг

Поширення коронавірусу і економічна криза потребують зміни державної політики, і владі не час економити на захисті українців заради іноземних кредиторів - вона повинна негайно розпочати переговорний процес з реструктуризації державного боргу.

На цьому наголосила Голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко в ефірі телеканалу "НАШ".

"Треба негайно говорити про реструктуризацію боргу. Я взагалі здивована, що досі не ведеться така розмова. У нас третина видатків бюджету йдуть на обслуговування і повернення боргів. А цього країні зараз робити не можна", – зазначила лідер "Батьківщини".

Юлія Тимошенко переконана, що влада мусить розробити й індивідуальний підхід для кожної галузі, аби допомогти країні оговтатися від наслідків тієї ситуації, що склалася.

"Ми, наприклад, під час кризи у 2009 році для металургійної галузі робили одні заходи, для хімічної – інші, для аграрного комплексу була ще інша програма порятунку. Але зараз у влади цього немає. Я запропонувала допомогу нашої команди. Ми не хочемо, щоб у цих умовах був поділ на владу та опозицію. Ми – одна національна команда і всі ті речі, які я робила і під час кризи, і під час епідемії, я готова не просто викласти по пунктах, я готова разом з владою проходити це та допомагати", – зауважила Юлія Тимошенко.