RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

"Батьківщина" закликала керівництво Ради розглянути постанови щодо скасування закону про ринок землі

Фракція "Батьківщина" вимагає від керівництва парламенту включити до порядку денного найближчого позачергового засідання та розглянути питання щодо скасування закону про продаж землі.

Про це йдеться на сайті партії.

Після ухвалення закону про відкриття ринку землі, представники різних парламентських фракцій зареєстрували у Верховній Раді проєкти постанов щодо скасування закону № 2178-10, яким передбачається розпродаж українських сільськогосподарських земель. Зокрема, дев’ять таких звернень направили депутати фракції "Батьківщина".

Автори проєктів постанов звертають увагу, що закон про ринок землі розглядався та був ухвалений з грубими порушеннями Регламенту, а сам документ суперечить інтересам держави та її громадян.

"Керівництво Верховної Ради зобов‘язане забезпечити розгляд всіх проєктів постанов про анулювання рішення щодо продажу землі найближчим часом, оскільки без їх розгляду спікер парламенту не має права підписувати сам закон та передавати його на підпис президенту", – наголосив один з авторів постанови, народний депутат від "Батьківщини" Вадим Івченко.