RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

У ЗМІ назвали "плівки Єрмака" спецоперацією для зриву мирного процесу по Донбасу

"Плівки Єрмака" могли бути спецоперацією НАБУ для зриву мирного процесу на Донбасі.

Про це йдеться в сюжеті журналіста Влада Сидоренко на Youtube-каналі "Вільний", передає УНІАН.

За його словами, запис розмови з братом глави ОПУ Денисом Єрмаком, який опублікував депутат "Слуги народу" Гео Лерос, зроблена професійно, і могла проводитися в рамках негласних слідчих дій в рамках кримінального провадження за рішенням судді.

За словами адвоката Андрія Добрянського, проводити такі дії, згідно з КПК, можуть СБУ, Нацполіція, НАБУ, а також ДБР. Адвокат вважає, що оскільки зйомка велася щодо близького родича топ-чиновника з оточення президента, то це справа НАБУ.

"З категорії зловживання впливом з метою отримання винагороди. Можемо припускати підслідність НАБУ", - говорить Добрянський.

Він зазначив, що такі виробництва відкриваються не проти когось, а за фактом.

"Є факт - зловживання впливом при призначенні когось на посаді. Факти потрібно перевірити, задокументувати, і потім вже оголосити підозри особі", - говорить адвокат.

На думку журналіста Сидоренка, навряд чи СБУ, яку очолює один президента Іван Баканов, буде робити подібні записи, щоб "злити" їх в мережу з метою провокації проти Єрмака. Кримінальна справа ні до чого не привела, оскільки не було затримань при передачі грошей за корупційні дії.

"Виходячи з практики досудових розслідувань, якщо правоохоронний орган не може нічого довести, в ЗМІ відбувається викид щодо конкретних осіб. Щоб громадськість "засудила" цих людей", - каже Добрянський.

На його думку, очевидно, що слідчі дії щодо брата глави Офісу президента Андрія Єрмака Дениса були організовані НАБУ. Також зрозуміло, за словами журналіста, що ці дії ні до чого не привели - не було корупції. Замість цього плівки поклали на полицю і чекали часу для атаки на президента Зеленського.

Як говориться в сюжеті, на момент стеження Андрій Єрмак був помічником президента, але з огляду на близькість до Зеленського, займався зовнішньою політикою. Одним із пріоритетів Зеленського була обіцянка завершити війну, Єрмак займався контактами з Москвою і тому був узятий під контроль спецслужбами. За два тижні до публікації "плівок Єрмака" глава ОП повернувся з Мінська після переговорів ТКГ.

"За моєю інформацією незабаром після повернення і було прийнято рішення "збивати" його, атакуючи через брата. Час атаки обрано не випадково. Перед голосуванням за закон про ринок землі і про так званий закон про "Приватбанк". Плівки публікують, щоб перешкодити голосуванню за ці закони, посіяти конфлікт всередині фракції", - говорить Сидоренко.