RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Призначено тимчасового главу "Укрзалізниці": що про нього відомо

Розпорядженням Кабінету міністрів України тимчасовим виконувачем обов'язків голови правління "Укрзалізниці" призначено Івана Юрика, кандидатуру якого на цю посаду раніше підтримала наглядова рада компанії.

Про рішення уряду стало відомо в середу, 15 квітня.

У червні 2019 року, коли "Укрзалізниця" оновила склад правління, Іван Юрик очолив стратегічний напрямок по залученню інвестицій і роботі з потенційними інвесторами. До цього з червня 2018 року він був членом наглядової ради УЗ. Як член наглядової ради компанії він брав участь в роботі комітетів по стратегії, фінансів та аудиту.

У нього також багатий досвід залучення прямих іноземних інвестицій в Україну. Раніше, в 2017-2018 роках Юрик працював на керівних посадах агентства сприяння інвестиціям Ukraineinvest.

У 2014-2016 роках Іван Юрик керував службою міністра Міністерства фінансів України. У 2010-2014 роках - очолював представництво в Україні інвестиційної компанії Blackstone.

Згаданим розпорядженням Кабміну також тимчасовим виконувачем обов'язків члена правління "Укрзалізниці" призначено Романа Веприцького.

Як повідомляв "Апостроф", раніше наглядова рада "Укрзалізниці" відсторонила Марчека Желько від керівництва компанією.