RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Українським чиновникам видали перелік "заборонених" слів: спливли цікаві деталі і фото

Міністерство фінансів направило чиновникам рекомендації з переліком слів, які їм заборонено вживати в публічних комунікаціях на тему про державний борг.

Як повідомляє "Апостроф", відповідний документ оприлюднили "Українські новини".

Під заборону потрапили слова і фрази: дефолт, технічний дефолт, реструктуризація репрофайлінг, скасування націоналізації Приватбанку, компроміс з колишніми власниками Приватбанку, рецесія і деякі інші.

Крім того, рекомендується утриматися від публічного обговорення прогнозів, оцінок і розрахунків за держборгом, суверенних єврооблігацій і варантів особам, які офіційно не уповноважені коментувати ці питання.

У коментарях на економічні теми рекомендовано використовувати тільки офіційну інформацію, розміщену на офіційних інформаційних ресурсах. Будь-які коментарі з приводу випуску суверенних єврооблігацій можливо давати лише за погодженням з Міністерством фінансів, радниками цього відомства і юристами. Також не рекомендується нікому радити купувати державні цінні папери і давати прогнози щодо їх вартості.

Крім того, Мінфін рекомендує не давати коментарів будь-яких прогнозів економічного і фінансового стану України.

У рекомендаціях відзначається, що коментарі з питань держборгу для іноземних і українських ЗМІ не повинні відрізнятися.

Підкреслюється, що невиконання рекомендацій і розголошення інформації може мати серйозні наслідки, включаючи розпродаж інвесторами боргових цінних паперів, збільшення вартості запозичень і погіршення суверенного рейтингу країни.

Як повідомив в інтерв'ю "Апострофу" експерт інституту GROWFORD Олексій Кущ, кожен місяць карантину обходиться Україні в 120 мільярдів гривень ВВП - це 30-40% місячного обсягу.