RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

У Зеленського відреагували на скандал зі створенням ради з резонансних справ

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак висловився з приводу скандалу, що розігрався навколо створення ради з резонансних справ.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Рада жодним чином не підміняє собою функцію слідства або суду, не даватиме оцінку ніяким доказам або фактичним обставинам конкретної справи", - сказав він.

Єрмак уточнив, що в рамках цієї експертної ради можливе обговорення резонансних розслідувань, які ведуть українські правоохоронці.

"Все, що найбільше турбує суспільство, ми можемо, і будемо обговорювати. Але це будуть громадські обговорення за участю громадських авторитетів, які не можуть, і не будуть впливати на діяльність правоохоронної системи. Люди мають право привернути увагу влади до несправедливості, до порушення законодавства, залучити до обговорення важливих для всього суспільства тем. Для цього і створена рада. Як місце обговорення. Але без політичних мотивів і без будь-якого тиску на слідство", - підкреслив глава ОПУ.

Єрмак вказав, що основна мета створення Експертної ради за участю ветеранів - обговорення всіх суспільних проблем, які турбують учасників бойових дій.

"Для нас важливо враховувати побажання ветеранів по реабілітації, працевлаштуванню, забезпеченню житлом та іншим соціальним питанням. Але ми плануємо обговорювати і інші теми, які турбують учасників бойових дій і колишніх військових. Важливо їх думка про реформу українського війська, про оборонні програми, про якість інших реформ", - зазначив Єрмак.

Як повідомляв "Апостроф", раніше під час свого виступу Єрмак озвучив терміни прийняття "антиколомойського закону".