RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Експерт розповів про чіткий план проведення реформи в медицині у МОЗ

Міністерство охорони здоров'я має чіткий план подальшого реформування медичної галузі.

Таку думку висловив в Facebook політичний експерт Володимир Воля.

"Обговорення медичної реформи вийшло нарешті на новий рівень. Очевидно, тепер у МОЗ є чіткий план, як реформувати медицину, який значно відрізняється від того, що нам намагалися продати останні кілька років", - відзначає експерт.

За його словами, якщо раніше реформою називали закриття лікарень і звільнення лікарів, прикриваючись словом "оптимізація", то зараз від цього вирішили відмовитися.

"Президент Зеленський і міністр Степанов судячи з усього визначилися, як рухатися далі в сфері медицини. Їх головний меседж - не допустити витоку лікарів за кордон, а максимально утримати їх тут", - вважає Володимир Воля.

Щоб не допустити масового звільнення лікарів і витоку медпрацівників за кордон, держава планує підвищити медикам зарплати, а тих, хто все ж потрапляє під скорочення - перенавчити і перекваліфікувати.

"Це те, що цілком можна назвати цивілізованим підходом", - впевнений Володимир Воля.

Він припустив, що такий підхід до реформування вітчизняної медицини, швидше за все, знайде підтримку серед українців.

"Так що, з огляду на, що медична тема через епідемію зараз в тренді, переосмислення медичної реформи і її впровадження зіграє на руку Зеленському на місцевих виборах і підтягне рейтинги "Слуги народу", - підсумував він.