RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Якщо для прем'єра Шмигаля не існує Дня Перемоги, то для нас не існує його самого - нардеп Рабинович

7 травня, за два дні до святкування 75-річчя Перемоги, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що немає такого свята, як День Перемоги.

Про це заявив народний депутат України, співголова політичної партії "Опозиційна платформа - За життя" Вадим Рабинович після зустрічі з главою уряду.

"На зустрічі ми запитали прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, чому в будівлі уряду на четвертому поверсі він організував виставку, присвячену героїчним вчинкам українського народу за весь період його історії, і там немає нічого про Велику Вітчизняну війну. Запитали, як на державному рівні влада має намір святкувати 9 травня. Він сказав, що такого свята для нього не існує ... Про що можна з ним розмовляти?", - обурився політик.

Також Вадим Рабинович заявив: "Для нас – партії "Опозиційна платформа - За життя" - більше не існує прем'єр-міністра Шмигаля, а є лише людина, яка обіймає високу посаду, фактично порушуючи закон України, ображає ветеранів перед 9 травня. Це не прем'єр єр-міністр, а чергове українське нещастя, черговий самокатник, який не розуміє, де знаходиться! Тепер всі заходи за участю прем'єр-міністра Дениса Шмигаля наша політична сила буде ігнорувати і жодної ідеї, яку видасть цей уряд, ми більше не підтримаємо! Ми не хочемо ні бачити, ні знати прем'єр-міністра, який ображає ветеранів Великої Вітчизняної війни".

Звернув увагу політик на те, що прем'єр також зустрічався з мером Одеси Геннадієм Трухановим.

"Ми бачили, як він (Труханов) вийшов з кабінету Дениса Шмигаля. Напевно, вони обговорювали, як будуть удвох святкувати 8 травня, і зносити черговий пам'ятник Жукову разом з Рябушкіним, з яким він (Труханов) гуляє. Труханов вибрав свою дорогу, він сам розбереться!", - заявив Рабинович.

Разом з тим він звернувся до українців: "Дорогі друзі, робіть висновки! Ми - мирні люди, але наш бронепоїзд міцно стоїть на нашому вірному шляху і раз нам оголошують війну, раз нам потрібно захищати пам'ять загиблих у Великій Вітчизняній війні, захищати наших ветеранів, то ми приймаємо бій, пан Шмигаль, разом з усім народом України. і подивимося, хто переможе: ви або народ України! Ми перемогли в 45-м, переможемо і зараз. Пам'ятайте: будь-фашизм закінчується в Нюрнберзі!".