RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

В Україні розгорівся скандал з нестачею грошей на доплати медикам: з'явилася реакція Зеленського

Доплати українським медикам, які працюють з COVID-19, були виплачені в повному обсязі тільки в одній області. Президент України Володимир Зеленський закликав провести виплати всім медикам якнайскоріше.

Як повідомив під час брифінгу в понеділок, 11 травня, міністр охорони здоров'я Максим Степанов, повністю виплати отримали тільки медики в Полтавській області.

"В середньому кожен медпрацівник, який працював з COVID-19, отримав близько 21 тис. грн. Це саме ті 300%, які вони і повинні були отримати", - сказав Степанов.

Ситуацію з виплатою надбавок в інших регіонах міністр назвав "невтішною".

Затримка надбавок за березень обговорювалася також на традиційній селекторній нараді у президента України з приводу ситуації з поширенням коронавірусної інфекції.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль пояснив, що гроші були спрямовані в регіони, однак місцева влада керувалася не нинішньою постановою Кабінету Міністрів, а документом Міністерства соціальної політики від 2003 року. Тому, незважаючи на наявність коштів, у регіонах виплатити їх не вдалося. Глава уряду пообіцяв знайти рішення цієї ситуації на поточному тижні.

"Обов'язково ці гроші повинні бути виплачені. Бюрократія, звичайно, часто є перешкодою, але в цьому випадку не можна дозволити керуватися старими правилами в умовах нових викликів. Доплати повинні отримати всі, хто цього заслужив. Якомога швидше", - прокоментував президент Зеленський.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент Зеленський пригрозив головам обласних адміністрацій позбавленням посад в разі не виплати надбавок до зарплат медиків у зв'язку з коронавірусів.