RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Директор "Укркінохроніки" назвала нардепа Ткаченка замовником рейдерської атаки на підприємство

Директор ДП "Укркінохроніка" Аліна Хорошилова заявила про спроби народного депутата і власника компанії "Одеської кіностудії" Олександра Ткаченка захопити підприємство з метою подальшого використання майнових об'єктів "Укркінохроніка".

Про це пише РБК-Україна.

Директор ДП "Укркінохроніка" висловила побоювання, що дії Ткаченка призведуть до знищення архівного та документального кіно. Вона звернулася до президента з проханням захистити підприємство від рейдерів: "Ми склали листа до президента В. Зеленського з проханням втрутитися в ситуацію, врятувати українське документальне кіно, архівну справу".

Хорошилова пов'язує дії Ткаченко з його бажанням розвивати бізнес за рахунок ДП "Укркінохроніка".

"Відбулося виїзне засідання Комітету ВР з питань гуманітарної політики під головуванням Ткаченка, який намагається організувати рейдерське захоплення нашого підприємства. Дії Ткаченка пов'язані з його приватними інтересами в сфері кіновиробництва. Ткаченко є фактичним власником ЗАТ "Одеська кіностудія", яка під його керівництвом не знімає взагалі, ні за державні гроші, ні за гроші власника", - заявила вона.

Колектив ДП "Укркінохроніка" підтримали ряд громадських організацій - звернення до президента підписали керівники "Асоціація фотохудожників України", "Київ Мистецький", "Історичний Київ", "Стародавній Київ".

Джерела в Міністерства культури і інформаційної політики підтверджують, що спроба Ткаченко захопити об'єкти ДП "Укркінохроніка" пов'язані з інтересами Ткаченко - він є фактичним власником ЗАТ "Одеська кіностудія", двох кінопрокатних компаній і мережі кінотеатрів "Лінія кіно".

З 2018 року співвласником Одеської кіностудії став девелопер-забудовник (SAGA Development) Андрій Вавриш. Більше двох років Ткаченко і Вавриш займаються кінобізнесом. Вавриша можуть зацікавити ділянки ДП "Укркінохроніка" на 2,7 га, де можна побудувати 80 тис кв м житла. Ринкова вартість такого житла складе більше 150 млн дол.

Представники комітету Ткаченко та Мінкультури звинуватили керівництво ДП "Укркінохроніка" в доведенні підприємства до банкрутства та неналежному зберіганні архіву.

"Інформація не відповідає дійсності. Якраз незважаючи на відсутність підтримки в останні три роки керівництво підприємства доклало всіх зусиль для відновлення повноцінної роботи підприємства. У тому числі було погашено борги щодо виконавчих проваджень", - спростували звинувачення в ДП "Укркінохроніка".

Державне підприємство "Українська студія хронікально-документальних фільмів (ДП "Укркінохроніка") - студія хронікально-документальних фільмів, створена в 1931 році в Харкові на базі Товариства друзів радянського кіно, з 1939 року знаходиться в Києві. Випускала документальні фільми і кіножурналах "Радянська Україна", "Молодь України", "Піонерія", "Україна спортивна", "Україна сьогодні", під час Другої світової війни діяли фронтові кіногрупи.