RU  UA  EN

Неділя, 26 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 травня

Всі новини

Бойко ризикує втратити партію, відстоюючи інтереси Фірташа - блогер

Нардеп Юрій Бойко ризикує втратити контроль над ОПЗЖ через те, що підтримує інтереси Дмитра Фірташа в боротьбі за блокування імпорту мінеральних добрив.

Про це пише блогер Кирило Кіквідзе в своєму блозі, передає "Дело".

"Нардеп Юрій Бойко поставив на кін політичну кар'єру заради допомоги своєму куму і бізнес-партнеру Дмитру Фірташу. Днями на "Інтері" вийшов сюжет, в якому представник "газовиків" раптом перейнявся темою мінеральних добрив. Бойко жорстко розкритикував імпорт добрив з Росії та навіть назвав це дикою дурістю. Ну який, мовляв, імпорт, якщо є своє, дорожче правда, але своє. І все б нічого, та ось тільки це "своє" виробляє його патрон Фірташ, який зі своїми добривами завдав Україні збитків більш ніж на 2 млрд гривень ("Азот" не платить за електроенергію, шантажуючи місто Черкаси хімічної катастрофою)", - пише Кіквідзе.

Він вважає, що гра в інтересах Фірташа проти російських виробників добрив може зіграти фатальну роль у долі політика.

"Не секрет, що українські політики в більшості своїй не мають ніякої ідеології, а тільки шкурні інтереси, але Бойко дуже ризикує поплатитися за свою витівку. Кілька років тому Росія наклала на представників "Оппоблока" санкції, зробивши так званих "проросійських" політиків нев'їзними. Так званих, тому що насправді ніякої проросійськості ахметівське крило "Оппоблока" не сповідувало, ставши на службу президенту Порошенку за вказівкою донецького олігарха. І зараз "Оппоблок" загубився в українській політиці, не маючи ні електоральної ніші, ні перспектив на майбутнє", - зазначає експерт.

На думку Кіквідзе, якщо Росія поставить хрест на Бойко, політична кар'єра "газовика" закінчиться, а його рейтинги в 20% за місяць-другий зменшаться в 10 разів. Тому як політичний фундамент Бойко забезпечує ОПЗЖ. Виборець, зазначає Кіквідзе, в першу чергу орієнтується на ідеологію, яку сповідує політсила. І Бойко не локомотив, тягне партію на своїх плечах як, наприклад, Юлія Тимошенко свою "Батьківщину", а лише один з кількох керівників.

"Саме тому необачна антиросійська риторика Бойка небезпечна для його майбутнього в українській політиці, і допомога Фірташу може вилізти йому боком. Український виборець не любить політиків, які відверто торгують батьківщиною на догоду особистій кишені. А Росія не любить політиків-зрадників. Такі ось розпечені клешні", - констатує експерт.