RU  UA  EN

Понеділок, 1 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

Всі новини

Луцьк відмовився вводити жорсткий карантин - вимагають виключення з "червоної зони"

Депутати Луцької міської ради прийняли звернення до центральної влади з вимогою виключити місто Луцьк з так званої "червоної зони" епідеміологічної небезпеки, а також скасувати в цій частині протокол комісії ТЕБ та НС і відповідну постанову Кабміну, яка делегує держкомісії право вирішувати долю окремих міст.

Про це йшлося під час засідання позачергової 90-ї сесії Луцької міської ради 3 серпня, передають "Волинські новини".

Депутати підтримали проєкт рішення "Про звернення до Президента України, Верховної Ради України стосовно скасування безпідставно запровадженого червоного рівня епідеміологічної небезпеки в місті Луцьку".

За словами депутата Ігора Поліщука, державна комісія з питань ТЕБ та НС безпідставно віднесла Луцьк до "червоної зони" епідеміологічної небезпеки, що означає введення радикальних карантинних обмежень. Попри те, що є міста, наприклад, Чернівці, Рівне, Івано-Франківськ, де станом на 29.07 загальна кількість хворих більша, ніж у Луцьку.

"Якими критеріями керувалися люди, які вирішили віднести Луцьк до "червоної зони", незрозуміло, – сказав Ігор Поліщук і додав, що з представниками міської влади ніхто не комунікував. – Державна комісія вирішила як нам тут, у Луцьку, жити".

Він розповів, що віднесення міста до "червоної зони" означає введення низки радикальних обмежень, зокрема припинення руху громадського транспорту, закриття закладів громадського харчування, магазинів, дитячих садків, інших установ. Так, на сьогодні міський бюджет уже втратив через карантин близько 140 мільйона гривень.

Як повідомляв "Апостроф", 3 серпня в Тернополі на позачерговій сесії міськради висловили незгоду з внесенням міста в "червону зону" і жорстким карантином. Депутати відзначили, що рішення уряду України несправедливе і не посилається на показники захворюваності коронавірусом.