RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

РНБО пропонує збільшити видатки на оборону в 2021 році

Міністерство фінансів України вивчає питання щодо збільшення фінансування на оборону у 2021 році. Таку заяву зробив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

Як передає "Апостроф", про це йдеться в повідомленні прес-служби РНБО за підсумками наради щодо формування оборонного бюджету на 2021 рік.

За словами Данілова, зменшення існуючого рівня фінансування сектору безпеки і оборони з урахуванням наявних загроз не бачиться можливим.

Однією з ключових загроз національній безпеці секретар РНБО назвав триваючу військову агресію на Донбасі і відзначив важливість переозброєння армії, посилення розвідувальних можливостей, кібербезпеки, підтримки вітчизняного ОПК.

Зазначається, що учасники наради обговорили потреби суб’єктів сектору безпеки і оборони у фінансуванні на наступний рік, акцентувавши увагу на пріоритетних напрямах.

“За підсумками обговорення Міністерству фінансів України доручено у найкоротші терміни опрацювати питання щодо можливості збільшення обсягів фінансування потреб національної безпеки і оборони. Чергову нараду з цього питання заплановано провести найближчим часом”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", план доходів державного бюджету в першому півріччі 2020 роки не виконано на 38 мільярдів гривень, або 7,8%.

До слова, після підвищення розміру мінімальної заробітної плати в Україні у вересні цього року з 4 723 до 5 000 гривень виростуть також податки для фізосіб-підприємців.