RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Депутат від "Голосу" подавав правки до постанови про вибори, які назвав "кремлівськими" - експерт

Народний депутат Роман Лозинський ("Голос") подав поправки до Постанови Верховної Ради про проведення місцевих виборів в частині виборів в ОРДЛО і АР Крим, а потім назвав "кремлівськими" ідентичні поправки від нардепа Качури.

Про це в Facebook пише директор Українського інституту політики Руслан Бортник.

Конфлікт виник навколо пункту 4 Постанови ВРУ про місцеві вибори. Там говориться, що місцеві вибори в ОРДЛО і Криму скасовуються" до "припинення тимчасової окупації і збройної агресії Російської Федерації проти України".

Це формулювання суперечить Мінським угодами, рішенням Радбезу ООН і стала причиною блокування переговорів Росією.

"Депутати від фракції Голос і особливо полум'яний Роман Лозинський проклинають будь-які спроби змінити Постанову і прибрати звідти вимогу про капітуляцію РФ як передумову для поведінки виборів на Донбасі. Очевидно, що молоде покоління також важко хворіє політичною шизофренією, як і старе", - пише Бортник.

Бортник звертає увагу на те, що 13 липня фракція Голос і в тому числі особисто депутат Роман Лозинський подавали зміни до тексту постанови, де щодо виборів в ОРДЛО і Криму була прописана м'яка, обережна позиція, яка ніяк не корелюється з нинішніми "бойовими" заявами фракції.

"У липні (представники" Голосу ") чомусь не хотіли капітуляції Росії", - говорить Бортник.

Більш того, народний депутат від Слуги народу Олександр Качура 28 липня подавав аналогічні поправки до Постанови, які відрізнялися від правової позиції фракції Голос тільки тим, що Качура пропонував провести вибори в Донецьку та Луганську обласні ради.

"Потім Лозинського чи (реваншисти) покусали, чи рейтинги зводять з розуму в період виборів, але аналогічна пропозиція від Слуги народу інакше ніж"путінською" не називають, а її авторів - "маріонетками Москви". Може в дзеркало нарешті подивіться? Це ж практично ваш текст. За вашою логікою, саме Лозинський і компанія підробляли "агентами Москви" 2 місяці тому, - пише Бортник. - До речі, "російські вимоги до постанови про вибори з'явилися тільки через місяць після реєстрації постанов. РФ вже давно працює в Україні, використовуючи "умовні рефлекси корисних ідіотів", і якщо їй щось не подобається в нашій країні вона зазвичай це хвалить".