RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Ефективні механізми могли запрацювати ще весною: експерт висловився про план Тимошенко щодо COVID-19

Навіть перебуваючи в опозиції, Юлія Тимошенко змогла вирішити важливу для українців проблему протидії COVID-19, і якби Тимошенко була президентом або прем’єром, ці ефективні механізми працювали б ще з весни.

Таке переконання висловив у Facebook політичний аналітик Дмитро Корнійчук, передає "РБК-Україна".

Він нагадав, що Верховна Рада ухвалила підготовлену командою "Батьківщини" постанову, яка зобов’язує Уряд втілювати заходи задля протидії COVID-19, надавати якісну медичну допомогу населенню, а медикам – гідну оплату. Експерт зауважив, що до цього Тимошенко неодноразово публічно зверталась до президента Зеленського і закликала його створити й очолити Національний штаб боротьби з коронавірусом і втілити алгоритм невідкладних дій для захисту українців від хвороби. Однак Зеленський проігнорував поради команди, яка має досвід боротьби з епідеміями, тож Тимошенко продовжила відстоювати інтереси українців у стінах парламенту, ініціювавши ухвалення відповідної постанови.

"(Підтримавши) "Батьківщину" українці дозволять Тимошенко ще більше посилити тиск на владу. І показати Зеленському: мільйони людей, які стоять за Тимошенко і "Батьківщиною", вимагають припинити політику знищення країни. І вимагають виконувати професійні поради Тимошенко. А якщо ні – то піти й передати управління країною таким компетентним державникам, як Тимошенко", – вважає Дмитро Корнійчук.