RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

20 вересня

Всі новини

Націоналісти відкрито підтримують Труханова, але це зіграє йому в мінус - експерт

Націоналістичні і патріотичні організації Одеси відкрито підтримують мера Одеси Геннадія Труханова, незважаючи на його одіозність, однак це не принесе йому бажаний результат на виборах.

Про це написав у своєму блозі на "Цензор.Нет" політичний експерт Олексій Курпас.

"За кілька тижнів до виборів я говорив про переговори, які веде (поки ще) одеський мер Геннадій Труханов з Петром Порошенком про майбутню коаліцію в одеській міськраді. Нагадаю, що ЄС отримала безлімітний доступ до бордів та медіа-активів Труханова, допомогу в комісіях і навіть місцями доступ до адмін-ресурсу. У відповідь соратники Порошенка повинні були сформувати коаліцію з партією Труханова. Ось тільки переговори ці Труханов вів ще за місяць до виборів, коли і його штаб, і соціологи малювали йому впевнену перемогу в першому турі. Але в подальшому у чинного мера ситуація розвивалася по низхідній. Його партія показала результат практично нарівні з традиційно сильною в Одеському регіоні ОПЗЖ, а сам Труханов і близько не переміг в першому турі: мера чекає нелегка боротьба з лідером місцевої ОПЗЖ Миколою Скориком", - відзначає експерт.

Тому в штабі мера вирішили заручитися прямою підтримкою партій ... правонаціоналістичного спектра, додає Курпас.

"Мовляв, на тлі реваншу ОПЗЖ Труханов виглядає для них меншим злом. При цьому формально-публічно ЄС і Труханов знаходяться в конфронтації, неспішно ведучи суди за назву проспекту Жукова. Однак, за численними даними, суд - це спланований договірняк. У той же час всі члени комісій від ЄС отримали в другому турі вказівку працювати на Труханова", - пише експерт.

Ведеться за "менше зло Труханова" і публічна агітація. Так, художник і майже депутат Олександр Ройтбурд вже відкрито закликав підтримати нинішнього мера: "Треба йти і голосувати за Труханова".

"Боротися з косяками Труханова набагато легше і простіше, ніж з Скориком, за яким стоїть парламентська фракція, а за нею Путін", - пише в своєму Facebook відомий одеський "правий" активіст Марк Гордієнко.

Закликаючи весь електорат ЄС голосувати за Труханова, Гордієнко прямо позначає майбутню коаліцію в міськраді: "У другому турі голосуємо за Труханова проти Скорика! Гено, ти наш мер! Сподіваюся "Довіряй справам" створять коаліцію з СН і ЄС".

"Такий союз "вужа з їжаком" вилізе боком для обох учасників. Електорат ЄС швидше за все вибори проігнорує і голосувати не піде взагалі, а ось електорату Труханова Петро Олексійович Порошенко аж ніяк не близький і подібні кульбіти можуть обійтися чинному одеському меру занадто дорого", - резюмував Курпас.