Важлива думка регіонів: в Кабміні прийняли рішення про долю карантину в Україні

У середу, 2 грудня, на своєму засіданні Кабінет міністрів скасував карантин вихідного дня. Таким чином, на всій території України залишаються чинними карантинні обмеження, передбачені для помаранчевої зони.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ході свого виступу на засіданні уряду.

За словами очільника уряду, карантин вихідного дня показав певний ефект.

"Ми отримали позитивний ефект на кінець карантину вихідного дня, 30 листопада. За попередній тиждень ми отримали на 6 тисяч випадків захворювання менше, ніж це було прогнозовано", - заявив Шмигаль.

Шмигаль додав, що Кабінет Міністрів продовжить роботу над пошуком найбільш збалансованого рішення стосовно можливого посилення карантинних обмежень. Згідно з законом, Уряд повідомить про своє рішення за 7 днів до їх запровадження.

"Важливою для нас є думка регіонів. Тому ми провели опитування щодо оптимальних карантинних заходів серед міських голів та очільників обласних державних адміністрацій. Голови міст обласного значення та керівники ОДА спільні в позиції щодо повної заборони або введення часткових обмежень стосовно діяльності святкових ярмарків Майже 90% опитаних міських голів підтримали повну заборону щодо проведення концертів. Встановлення міської новорічної ялинки з низкою обмежень для відвідування підтримують майже 60% представників органів місцевого самоврядування", - йдеться в повідомленні офіційного Telegram-каналу Дениса Шмигаля.

Що передбачає карантин в "помаранчевій зоні":

  • Заборонено роботу закладів розміщення: хостелів і турбаз, крім готелів;
  • Заборонена діяльність розважальних закладів та ресторанів з 22:00 до 7:00;
  • Заборонені планові госпіталізації в лікарні: крім допомоги породіллям і вагітним, екстрених випадків, онкологічної та паліативної допомоги;
  • Заборонено роботу спортзалів, фітнес-залів і установ культури;
  • Діятиме обмеження для масових заходів: не більше, ніж 20 осіб щодо дотримання дистанції в 1,5 метра і з масковий режимом.
  • Перевезення в громадському транспорті може забезпечуватися тільки з 50% наповненням.

Як повідомляв "Апостроф", днями стало відомо про ще один сценарій введення тотального локдауну. На нараді в Офісі президента, яка відбулася в понеділок, 30 листопада, розглядали введення локдауну вже 8-10 грудня.

Все, що відомо про наближення карантину на даний момент, читайте в матеріалі "Апострофа": "Локдаун в Україні: що відомо про дати, обмеження та наслідки".