RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

"Тимошенко була б найкращим прем’єром, бо захищала би людей": експерт про можливі перестановки в уряді

Питання зміни уряду вирішено; є низка кандидатур на посаду прем’єра, однак однією з найсильніших є лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко

Про це у блозі на Кореспондент.net пише політолог Андрій Золотарьов, пише РБК-Україна.

"Йде зіткнення двох ліній. З одного боку, зовнішнє управління, яке купує лояльність компрадорської частини еліти. З іншого боку, стратегія Тимошенко з позицією, що енергетика і ЖКГ - не бізнес, а соціальні послуги. Тимошенко запропонувала зробити акцент на захисті людей, направити газ українського видобутку на потреби українців, знизити рівень тарифів до економічно обґрунтованих і ліквідувати монополію "Нафтогаз", - зауважив експерт.

Він вважає, що українці пам’ятають Тимошенко як сильного менеджера, яка не боїться діяти у кризових ситуаціях. Вона на початку 2000-х ухвалила необхідні для порятунку економіки рішення. Зростання підтримки партії "Батьківщина" політолог пояснює розчаруванням людей у владі, тому на місцевих виборах політсила посіла друге місце за кількістю мандатів.

"Зараз головне, що Тимошенко пропонує принципову зміну політики та відсторонення від влади адептів зовнішнього управління. Це головна проблема, яка буде перешкоджати її поверненню у владу, проти неї виступатиме як колективний Захід, так і наш олігархічний кооператив", - прогнозує він.

Він нагадав, що напередодні Нового року влада відчутно підвищила тарифи. Це спровокувало хвилю протестів, і влада пішла на незначні поступки. Ймовірно, усі прорахунки буде покладено на уряд.