RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Тимошенко дає математично обґрунтовану формулу зменшення тарифів удвічі - експерт

Юлія Тимошенко - єдина з опозиції, хто дає владі конструктивні варіанти розв’язання тарифної кризи, демонструючи державницьку позицію - ставить інтереси людей вище власних політичних бонусів.

Так охарактеризував виступ лідерки "Батьківщини" на засіданні погоджувальної ради в парламенті політолог Олег Саакян в ефірі "Апостроф TV".

За словами експерта, Тимошенко формує політичний порядок денний і привертає увагу суспільства, озвучуючи конструктивні й зрозумілі пропозиції подолання тарифної кризи.

"Можна лише захоплюватися, як Юлія Тимошенко майстерно грає в політичне айкідо. Вона, з одного боку, критикує владу, з іншого - дає конструктивні пропозиції. Сказати "ми готові відкликати наш законопроєкт і подати його всі разом, ми готові поділитися перемогою" - це дуже сильний крок. Вона зазначила, що в законопроєкті "Батьківщини" передбачено і газ українського видобутку, і транзитні потужності зберігання, і 30% надбавок - тобто політик дає зрозумілу і чітко розписану формулу. Це реально конструктивне рішення", - вважає політолог.

Такий підхід, припускає Саакян, не залишиться поза увагою українців, стомлених від безпорадності й розгубленості влади.

"На цьому "Батьківщина" може набрати декілька додаткових пунктів до рейтингу, тому що тарифна тема резонує всім", - переконаний експерт.

Юлія Тимошенко закликала Верховну Раду ухвалити поданий "Батьківщиною" законопроєкт №1177, який дозволить знизити ціну газу для населення до 3 грн за куб. Документ передбачає направлення на потреби населення газу власного видобутку з 30% рентабельністю і газу із газових сховищ за ціною літньої закупки з урахуванням вартості його зберігання та транспортування.