RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Україна потребує переходу до парламентської форми правління - Віктор Медведчук

Голова Політради партії "Опозиційна платформа - За життя", народний депутат України Віктор Медведчук дав інтерв'ю Politique Internationale - одному з найбільш відомих французьких щоквартальних політичних альманахів.

Про рівень дискусії на сторінках видання, що більше 40 років видається в Парижі, говорить те, що в зимовий випуск увійшли інтерв'ю та статті єврокомісара з питань юстиції Дідьє Рейндерса, міністра Франції з європейських справ Клемана Бона, начальника Генштабу Франції генерала Франсуа Лекуантра, президента Молдови Майї Санду, екс-кандидата на пост президента Республіки Білорусь Світлани Тіхановської та інших європейських політиків, вчених, філософів.

У Politique Internationale поцікавилися у Віктора Медведчука, чи стане він президентом України і, якщо так, то за яких умов.

"Я виступаю за парламентську форму державного правління. Сьогодні Україна має парламентсько-президентську форму правління, введену в результаті конституційної реформи 2004 року, автором якої я є", - відповів Медведчук.

Політик наголосив на важливості переходу України до парламентської форми правління.

"Наша країна має потребу в проведенні другого етапу цієї реформи - переходу до парламентської форми правління, твердим і послідовним прихильником якої я є", - заявив Віктор Медведчук.

Раніше політик акцентував, що закономірним результатом економічного і соціального колапсу в країні мають стати відставка уряду і позачергові парламентські вибори.

"Зеленський і його оточення за час перебування при владі показали, що вони не здатні вирішувати найважливіші завдання в питаннях світу, відродження економіки, боротьби з пандемією, а головне - подолання бідності та істотного підвищення рівня життя громадян України. Щоб радикально змінити економічний курс, створити фундамент для вирішення соціально-економічних проблем, створених цією владою, необхідне її кардинальне "перезавантаження", якого можна досягти тільки шляхом проведення позачергових парламентських виборів", - вважає Медведчук.

У свою чергу народний депутат України від ОПЗЖ Вадим Рабинович переконаний, що "чинна влада заздрить Віктору Медведчуку".

"Те, що влаштували навколо звільнення полонених, - це ще один показник абсолютної байдужості влади. Ні за юридичними, ні за моральними, ні за божеськими законам так чинити не можна!.. Без "перезавантаження" ми нічого не зробимо, нам не вибратися з прірви. Вихід - дострокові вибори, як мінімум парламентські, оскільки нинішня влада - це єдина група, яка не думає про людей, а займається лише одним - боротьбою з Медведчуком", - заявив парламентарій, закликавши українців "зробити серйозні висновки".