RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Нацполіція очищає свої ряди від корупції: розформовано всі підрозділи контролю над обігом зброї

Після того, як внутрішня безпека Нацполіції викрила корупційну схему видачі дозволів на зброю, дозвільну службу Нацполіції розформували. У понеділок, 1 березня, було підписано відповідний наказ.

Про це заявив голова Національної поліції України Ігор Клименко, йдеться в повідомленні прес-служби Нацполіції.

За словами Клименка, понад півроку тому працівники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції під час перевірки роботи підрозділів контролю за обігом зброї виявили корупційну схему видачі дозволів на придбання, зберігання та носіння дозволених видів зброї. Йдеться про мисливську вогнепальну нарізну, гладкоствольну зброю і так звані "травмати" - пристрої для відстрілу гумових куль.

"Дозволи видавалися з кричущими порушеннями, інколи навіть без участі громадянина, на якого оформлялася зброя. Оголошення про оформлення зброї без документів продажні поліцейські безсоромно розміщували в групах популярних месенджерів. В нас є інформація про більше двох тисяч випадків видачі дозволів на зброю з грубими порушеннями процедури та законодавства, використовуючи підроблені документи", - повідомив Ігор Клименко.

В Нацполіції повідомили про викриття дев'яти співробітників поліції, серед яких посадовці Центрального апарату Національної поліції та працівники у регіонах, які організували та брали участь у цій схемі.

"За результами роботи, проведеної Департаментом внутрішньої безпеки, зі служби звільнено чотирьох працівників Департаменту превентивної діяльності в центральному апараті поліції. У тому числі - перший заступник начальника профільного департаменту та начальник дозвільної системи поліції. Також звільнено п'ятьох відповідальних співробітників у регіонах", - розповів глава Нацполіції.

Наразі, за словами Клименка, завершується формування нового підрозділу із іншими працівниками, які будуть належно виконувати цю роботу. Найближчим часом він буде представлений суспільству.

Як повідомляв "Апостроф", за словами глави Нацполіції Ігоря Клименка, діяльність Національної поліції України буде організована за новою моделлю.