RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

Всі новини

Ініціативи Тимошенко реально захищають людей: експерт про проект Батьківщини щодо вакцинації

Верховна Рада мусить підтримати ідею Юлії Тимошенко і невідкладно ухвалити законопроєкт "Батьківщини", покликаний захистити кожного українця від можливих негативних наслідків вакцинації від COVID-19.

Про це у Facebook пише відомий політичний експерт Віталій Бала.

"Законопроєкт команди Тимошенко, яким передбачається відповідальність влади та компенсація громадянам, якщо будуть негативні наслідки, на мою думку, повинен бути підтриманий і проголосований у Верховній Раді найближчим часом", – наголошує аналітик.

Він зазначає, що чинна влада повністю провалила кампанію з вакцинації – не зуміла дістати кращі препарати та не організувала необхідний інформаційний супровід. В таких умовах уряд має взяти на себе всю повноту відповідальності, якщо вакцина не спрацює, і компенсувати людям завдану шкоду.

"Вакцинування є добровільним, тому виникає питання про відповідальність за негативні наслідки для здоров’я людей, які вакцинувались", – підсумовує Бала.

Команда Юлії Тимошенко розробила законопроєкт про компенсацію людям у випадку отримання шкоди від вакцинації. Необхідність такої законодавчої ініціативи зумовлена, за словами лідера "Батьківщини", сумнівами щодо якості закупленої українською владою вакцини – копії AstraZeneca, виготовленої в Індії.