RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Лише Тимошенко і "Батьківщина" реально дбають про людей: експерт висловився про стратегію партії

Чинний Уряд не спроможний вирішувати соціально-економічні проблеми, прораховувати свої дії на декілька кроків уперед і повною мірою реалізувати ухвалені рішення. Своєю непрофесійністю він провокує невдоволення громадян і критику з боку опозиційних сил. Проте лише "Батьківщина" Тимошенко має конструктивну риторику та пропонує реальні варіанти розв’язання актуальних для країни питань.

Про це в своєму блозі на "Кореспондент.Net" пише політолог Ігор Петренко.

На його думку, не всі опозиційні сили можуть ефективно захищати інтересів виборців, приміром, ОПЗЖ і ЄС здебільшого скотились до "вульгарної критики й пропаганди".

"На їх фоні найбільш конструктивною опозицією виглядає "Батьківщина" Юлії Тимошенко, яка намагається виправити найбільш небезпечні соціально-економічні хиби уряду, порушуючи цілком логічні питання та зауваженнями на основі фактів", – зазначив Петренко.

Аналізуючи ситуацію, експерт зауважує, що в деяких питаннях Уряд мав би діяти превентивно і не допускати криз. Як-от ситуацію з підвищенням тарифів. Але навіть після втручання президента прем’єр не спромігся забезпечити реалізацію ухваленої тарифної стратегії.

"Водночас пропонований Тимошенко законопроєкт 4680, який передбачає продаж українського газу населенню з рентабельністю в 30% з фіксацією самої вартості газу на рівні 2,6 гривні, а також продаж газу зі сховищ за ціною закачки плюс транспортування, знаходить відгук серед населення", – переконаний політолог.

Неабияке занепокоєння, за словами експерта, викликає покривання владою корупції в Україні, що полягає у бездіяльності відносно розслідування виведених за кордон коштів керівництвом "Нафтогазу" і появи посередників на енергоринку, які купують дешевий газ в "Укргазвидобування" по 2 гривні 60 копійок, а перепродують по 6 гривень 99 копійок.

"Небажання Уряду розібратись з виведенням з "Нафтогазу" 26 мільярдів спонукає Тимошенко до ефективних та конструктивних дій, зокрема шляхом створення ТСК в парламенті для розслідування корупції в "Нафтогазі", – наголошує Ігор Петренко.