RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Ось тепер заживемо!": у мережі гадають, навіщо Зеленський вирішив збільшити президентський ланцюг

У відповідності з указом президента України Володимира Зеленського, орденський ланцюг, який є одним із символів влади глави держави, буде збільшено на 4 елементи. Таке рішення президента викликало здивування в мережі.

Як повідомили на сайті президента, кількість декоративних ланок президентського ланцюга збільшиться з 12 до 16.

Відомо, що цей символ влади виготовлено з жовтого і білого металу і важить близько 400 грамів. Ланцюг складається з медальйона-підвіски, 6 фініфтевих медальйонів і 12 декоративних ланок, розташованих у відповідній послідовності. Після внесення відповідних змін ланцюг буде складатися з 16 ланок.

З цього приводу в мережі прокотилася хвиля здивованих коментарів від користувачів, які були шоковані такою несподіваною "реформою".

"Яких вам ще реформ не вистачає? Зеленський збільшив свій президентський ланцюг з 12 до 16 елементів. Щоб уже добре було видно здалеку", - пише один з обурених користувачів мережі.

"Ось тепер заживемо! Забезпечено світле майбутнє, благополуччя кожного українця, закінчення війни з росією. Чарівний ланцюжок зробив свою магічну справу!" - іронізують в коментарях.

Як повідомляв "Апостроф", в Офісі президента України відмовилися від пропозиції представників Художньої галереї "Речовий доказ" продати на аукціоні двері, пошкоджені під час акції протесту 20 березня.