РНБО візьметься за "торгівлю" з окупованим Донбасом: що відомо

Сьогодні, 2 квітня, на засіданні РНБО буде обговорюватися контрабандний "бізнесу". Зокрема, можуть ввести санкції проти тих, хто займається контрабандою товарів з окупованого Донбасі.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня" з посиланням на свої джерела.

Засідання розпочнеться о 17:30.

Відзначається, що санкції можуть ввести проти громадян України, які постачають в Україну і в Європу підакцизні контрафактні товари. Перш за все мова йде про алкоголь і сигарети, які виробляються на окупованих територіях.

"Підставою для введення санкцій можуть бути ті ж статті про фінансування тероризму, які лягли в основу рішення по Медведчуку і Козаку. Йдеться про закон "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдженню зброї масового знищення", - пише видання.

За даними журналістів, ДБР почало 2 квітня серію обшуків у людей, афілійованих цими контрабандними потоками.

Як повідомляв "Апостроф", останнє засідання РНБО відбулося 19 березня. На ньому було введено санкції проти президента-втікача Віктора Януковича і чиновників часів його правління.

На засіданні 19 лютого було прийнято рішення про введення санкцій відносно нардепів від "Опозиційною платформи - За життя" Віктора Медведчука і Тараса Козака.